Salutare, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  | 

Romanii au primit o noua zi libera ! Vezi care e?!

| Blog | 14 septembrie 2016

1 iunie, zi libera. Senatul a adoptat, in sedinta plenului de marti, propunerea legislativa privind modificarea Codului Muncii in sensul declararii zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Potrivit initiatorilor, mai multi parlamentari PSD si PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportuna intrucat de Ziua Copilului in majoritatea gradinitelor si scolilor primare sunt organizate spectacole, insa fiind o zi de lucru parintii sunt nevoiti sa isi ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

„Lipsa parintilor din cadrul acestor evenimente are implicatii psihologice negative in dezvoltarea copiilor. In afara dorintei de a-i face mandri si de a primi aprecierea parintilor, copiii au nevoie de sustinere in cadrul evenimentelor unde performeaza, evenimente care au o incarcatura emotionala ridicata si reprezinta o sursa de stres pentru ei”, sustin initiatorii, in expunerea de motive a propunerii de lege.

Propunerea de lege are caracter organic, iar Senatul a adoptat-o in calitate de prima Camera sesizata cu 98 de voturi ‘pentru’ si un vot ‘impotriva’.

Ei puncteaza ca timpul petrecut alaturi de parinti joaca un rol esential in formarea personalitatii copilului.

„Intr-un sondaj realizat de Gallup in ianuarie 2010, aproape din jumatate din copii au raspuns ca petrec in medie o ora pe zi dintr-o saptamana impreuna cu parintii. Mai mult, in timpul petrecut impreuna, copiii si parintii comunica foarte putin si interactioneaza la nivel superficial. Lipsa de timp si comunicare este o realitate pe care o simt si o constientizeaza cei mai multi dintre parinti”, se mai arata in expunerea de motive

Lasa un raspuns

Ads

Anunturile populare de astazi

  • Nci un anunt vizualizat inca.