Salutare, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  | 

Pasul Prislop situat pe DN 18, in Muntii Pietrosul Rodnei, favoritul turistilor romani si straini

| Blog | 13 septembrie 2017

2175404955_d7095816c4_b

Drumul National 18, care traverseaza doi versanti muntosi, Muntii Gutai si Pietrosul Rodnei, este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din tara prin peisajul oferit de natura.

‘DN 18 este situat intr-un top al drumurilor nationale deosebite alaturi alte opt drumuri din tara aflate la mare altitudine. Acest aspect ne onoreaza, dar in acelasi timp ne si obliga sa acceleram impreuna cu CNADNR continuarea lucrarilor de reparatie a acestui drum atat de frecventat nu numai de turisti, cat si de localnici. Vestea buna e ca tronsonul DN 18 dintre Baia Sprie – Sighetu Marmatiei care traverseaza Muntii Gutai pe cele 22 serpentine alpine a intrat deja in reparatie si cred ca pana la sfarsitul acestui an drumul va fi gata. Fara drumuri de calitate corespunzatoare, servicii adecvate, infrastructura de buna calitate nu putem avea un turism satisfacator. Suntem constienti de aceste aspecte, iar agentii economici ne spun mereu acest lucru’, a declarat pentru Agerpres Gabriel Zetea.

2175404955_d7095816c4_b

Turistii sunt incantati de privelistea oferita de DN 18 odata ajunsi in Pasul Prislop, ce asigura trecerea din Maramures in Bucovina la o altitudine de peste 1.400 de metri.

Presedintele ANTREC Maramures, Victoria Berbecaru, a spus ca Pasul Prislop, dar si Pasul Gutai ii incanta pe turisti care se opresc pentru scurte popasuri in natura.

‘Spre bucuria noastra avem drumuri care incanta privirea prin peisajul natural, conditiile de traversare, in unele portiuni deloc simple, dar si pensiunile si locurile de popas. Mai e un lucru care atrage atentia turistilor: izvoarele cu apa rece situate pe marginea drumurilor de munte. Aici, calatorii se opresc pentru odihna si a se racori cu apa de munte’, a afirmat Victoria Berbecaru.

DN 18 si Pasul Prislop se bucura de simpatia turistilor alaturi de Pasul Tihuta, Transalpina, Transfagarasanul, Cheile Bicazului, Defileul Jiului, Pasul Turnu Rosu si Trans-Semenicul.

Lasa un raspuns

Ads

Anunturile populare de astazi

  • Nci un anunt vizualizat inca.