Salutare, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  | 

Cimitirul Vesel din Sapanta, in topul celor mai bizare locuri din lume

| Blog | 21 septembrie 2016

cimitirul-vesel

Cimitirul Vesel de la Sapanta a fost inclus de cei de la Atlas Obscura in topul celor mai ciudate destinatii de pe Pamant. Umorul negru dar si poemele ironice fac din Cimitirul Vesel un loc unic in lume.
Cimitirul Vesel de la Sapanta este considerat, potrivit jurnalistilor de la The Guardian, drept unul dintre locurile cele mai bizare din lume. Cei de la Atlas Obscura, care inventariaza destinatii ciudate, au fost cuceriti de farmecul locului, cel putin atipic. Jurnalistii straini remarca umorul negru dar si poemele ironice si decoratiile care apar pe crucile raposatilor.

Versurile dar si imaginile, chiar daca nu cadreaza cu atmosfera unui cimitir, atrag prin nonsalanta cu care privesc spre lumea de dincolo. Cele 600 de cruci sunt fiecare, prin unicitatea lor, o destinatie turistica in sine, iar curiosii sunt indemnati sa nu ezite daca au drum spre zona de est a Europei. Moartea devine, in acest cadru unic, mai putin infricosatoare si poate fi privita cu mult umor si pe alocuri, cu sarcasm.
sapanta2

Cei de la Atlas Obscura nu doar ca au inclus Cimitirul Vesel in topul destinatiilor bizare ci i-au si dedicat un articol consistent, menit sa starneasca curiozitatea potentialilor turisti. Cei care doresc sa il viziteze pot sa afle mai multe despre istoria cimitirului, dar si despre motivele care au dus la crearea acestui loc, unic in lume. In topul realizat de cei de la Atlas Obscura, alaturi de Cimitirul Vesel de la Sapanta, se numara si Orasul Stelelor din Moscova, locul de antrenament al cosmonautilor sovietici, pestera Fingal din Scotia, cu rocile sale de bazalt, templul Damanhur din Italia dar si furtuna perpetua din Catatumbo, Venezuela.

Lasa un raspuns

Ads

Anunturile populare de astazi

  • Nci un anunt vizualizat inca.